Om VÅRT hotell

Utmed kusten mellan Båstad och Torekov hittar du Hotell Hovs Hallar, belägna mitt i den finaste naturen på Bjärehalvön.
Hotellet är för dig som uppskattar lugn & ro, god mat och vacker unik miljö.

Vi erbjuder två olika rumskategorier;  dubbelrum med havsutsikt och dubbelrum mot land. Här finns även två sviter. I vår bröllopssvit hittar ni en stor dubbelsäng, soffa och ett kopparbadkar i badrummet samt en privat utomhusjacuzzi med havsutsikt på taket. Se samtliga rum här.

Minisviten har dubbelsäng, en rymlig uteplats och en jacuzzi för två i badrummet.

Hotellet har tre gemensamma jacuzzis, en stilla badtunna samt bastu med havsutsikt som ständigt står och väntar på dig som gäst.

Letar du hotell i Båstad eller Torekov så har du kommit rätt.
Vi är säkra på att du kommer trivas och få en upplevelse utöver det vanliga.

Välkommen till denna magiska plats – mitt i naturen!

Bo mitt i ett naturreservat

Hovs Hallar är en av de verkliga pärlorna på Bjärehalvön som bara måste upplevas.
Här möts Hallandsåsen och havet på ett mycket dramatiskt sätt med höga uppspruckna klippbranter, raukar, klapperstensfält och grottliknande formationer.

EUROPEAN FILM ACADEMY TILLDELAR HOVS HALLAR TITELN TREASURE OF EUROPEAN FILM CULTURE.

Hovs Hallar är det brantaste kustpartiet på Bjärehalvön och har beskrivits som sagolikt, nästan utomjordiskt. Här finns härliga klippstränder och grottor.

Vassa klippavslut och vittrande berg ger ett kargt och vilt intryck.

Det vilda intrycket skapar en dramatisk bakgrund som är mest känd från Ingmar Bergmans film Det sjunde inseglet, där Max von Sydow spelar schack med döden i soluppgången

Klockan 13.00 den 20 oktober 2017 hölls en ceremoni i samarbete mellan Film i Skåne och Båstad kommun. Då överlämnades ett särskilt emblem – en plakett – från European Film Academy som kommer att placeras någonstans på området som ett minnesmärke.

Närvarande vid ceremonin är representanter från European Film Academy, Film i Skåne, Kultur Skåne, Tourism in Skåne samt Katinka Farago som arbetat många år som Ingmar Bergmans producent. Katinka Farago medverkade även när Det sjunde inseglet spelades in 1956.

Med den här titeln vill European Film Academy öka allmänhetens medvetenhet om platser av symbolisk karaktär för europeisk film samt de historiska värden som behöver uppmärksammas och skyddas för kommande generationer.